Tee se itse -kansi-ideoita muistikirjaasi ja -vihkoosi

Tee se itse -kansi-ideoita muistikirjaasi ja -vihkoosi

Lahjojen ostaminen on aina stressaavaa. Mutta entäpä kotitekoinen lahja? Tutustu näihin  kansi-ideoihin muistikirjoja varten, jotka ilahduttavat varmasti kaikkia heitä, jotka sellaisia mielellään käyttävät, vaikka ruokareseptien kirjoittamiseen muistiin.

Nahkainen kannen kansi

 

On monia eri tapoja, joilla voit personoida ja suojata muistikirjasi. Yksi suosittu vaihtoehto on käyttää nahkaista muistikirjan kantta. Nahka on kestävä materiaali, joka auttaa pitämään muistikirjasi hyvässä kunnossa. Sitä voi myös helposti koristella leimasimilla, maalilla tai muilla koristeilla. Tähän voi hakea inspiraatiota esimerkiksi Pinterestistä, hakusanoilla “leather cover notebook”. 

 

Jos etsit ainutlaatuisempaa ja uniikimpaa muistikirjan kantta, voit kokeilla tehdä oman kannen. Verkossa on monia DIY-ohjeita, joissa näytetään, miten kansi tehdään kankaasta, paperista tai jopa kierrätysmateriaaleista. Pienellä luovuudella voit tehdä ainutlaatuisen muistikirjan kannen, joka varmasti erottuu muista.

 

Huovasta tehty muistikirjan kansi

 

Huovasta tehty muistikirjan kansi on yksinkertainen ja tyylikäs. Se on tehty vain kahdesta huopapalasta ja nauhasta. Voit valita huovalle ja nauhalle haluamasi värit. Se olisi loistava lahja jollekin, joka pitää kirjoittamisesta tai piirtämisestä.

 

Tämän kannen tekemiseen tarvitset:

 

  • 2 palaa huopaa (9″ x 12″ kumpikin eli noin 23 cm x 30 cm).
  • 1/4 metriä nauhaa (1″ leveä eli 2,5 cm)
  • sakset
  • neula ja lanka
  • kuumaliimapistooli

 

Leikkaa nauha ensin kahteen osaan. Kummankin pituuden on oltava niin pitkä, että se riittää yhden huopakappaleen ympärille. Aseta toinen nauhan pituus syrjään.

 

Ota sitten toinen nauhan pituus ja liimaa se kuumaliimalla yhden huopakappaleen toiseen reunaan. Taita sitten huopa kahtia niin, että nauha on keskellä. Kuumaliimaa nauhan toinen puoli huovan toiseen reunaan. Toista tämä vaihe toisella huopapalalla ja toisella nauhan pituudella.

 

Aseta nyt molemmat huopakappaleet yhteen niin, että nauhat ovat keskellä. Ompele huovan ympärille, noin puolen senttimetrin päähän huovasta.

 

Kankainen muistikirjan kansi

 

Kankaiset kannet on helppo valmistaa, ja ne voidaan mukauttaa minkä tahansa tyylin mukaisiksi. Lisäksi ne ovat paljon kestävämpiä kuin kaupasta ostetut kannet, ja ne auttavat pitämään muistikirjasi hyvässä kunnossa vuosien ajan.

 

Kankaisen kannen tekemiseen tarvitset joitakin perusompelutarvikkeita. Aloita mittaamalla muistikirjasi pituus ja leveys ja lisää sitten pari senttiä lisää saumoja varten. Leikkaa kankaanpala sopivan kokoiseksi, taita se sitten kahtia pituussuunnassa ja neulaa se yhteen.

 

Seuraavaksi ompele kankaan kaksi puolta yhteen ja jätä yläosa auki. Käännä kansi oikein päin ja pujota se kannettavan päälle. Viimeistele kansi lopuksi ompelemalla se koko reunan ympäri.

 

Nyt sinulla on kaunis ja ainutlaatuinen muistikirjan kansi, joka varmasti kääntää katseet!

 

Yhteenvetoa ja jatkoideoita

 

On niin monia hauskoja ja luovia tapoja tehdä oma muistikirjan kansi. Haluatpa sitten lisätä koulutarvikkeisiisi persoonallista ilmettä tai etsit ainutlaatuista lahjaideaa, itse tehdyt kannet ovat loistava vaihtoehto.

 

Tässä on vielä muutamia ideoita edellisten ideoiden jatkoksi:

 

  1. Peitä vihon tai muistikirjan etu- ja takapuoli kankaalla ja koristele sitten ompeleilla, napeilla tai muilla yksityiskohdilla.

 

  1. Koristele tavallinen muistikirjan kansi washi-teipillä, tarroilla tai muilla tarrakoristeilla.

 

  1. Kääri kansi nahkaan tai muuhun materiaaliin ylellisen ilmeen saamiseksi.

 

  1. Ryhdy luovaksi maalaamalla, decoupagella eli lautasliinatekniikalla tai muilla sekatekniikoilla.

 

  1. Tee yksinkertainen muistikirjan kansi pahvista tai rakennuspaperista ja koristele se sitten leimasimilla, tusseilla tai glitterillä.

 

Muistikirjan kannen tekeminen itse on yleisesti ottaen loistava tapa lisätä persoonallisuutta muistikirjoihin ja päiväkirjoihin. Toivomme, että Tee se itse -muistikirja-kansi-ideamme  innoittavat sinua luomaan lukuisia hienoja kansia.